Kawa z Baileys

photobucket.com

A pewnego pięknego wieczoru zachciało się kawy…
I teraz pytanie, jak to się ma do przepisów na Sarence..? Ano tak się ma, że właśnie tym wpisem zapoczątkowuję nową kategorię. A tak! Także wszystkich spragnionych i eksperymentujących zapraszam tutaj : )
Jeśli ktoś ma jakieś fajne pitne pomysły, jestem otwarta na propozycje : ) Mam nadzieję, że Dla Spragnionych ładnie się rozwinie : )

Kawa jest fan-tas-ty-czna! (czy jak to się tam sylabizuje ;P )
Kawowo-mleczna, grzeje na całego. Znalazłam ją na tym blogu. Pozmieniałam tylko proporcje według własnego smaku : )

Pyszna!

A, jeszcze tylko dodam, że przepis na ciasteczka widoczne na zdjęciu można znaleźć tutaj : )

Składniki (na filiżankę kawy):

  • łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • łyżeczka cukru
  • gorąca woda
  • 60ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 25ml likieru Baileys

Kawę z cukrem zalać gorącą wodą, tak troszkę więcej niż połowę filiżanki.
Podgrzać troszkę mleko. Dodać do kawy.
Dodać likier. Wymieszać.

Mniam : )

photobucket.com

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s