Cytrynki w miodzie i rumie

ENGLISH VERSION
HTML tutorial

photobucket.com

Zimno Wam? :)
Mnie też. Niby zimy nie ma, ale jakoś tak… człowiek wiecznie niedogrzany ;P

Dlatego tym razem… na zimne dłonie, na lodowate stópki, na przewiane głowy i uszęta – przyjemna rozgrzewka :)
Siup do herbatki, szybko pod kocyk, książka w dłoń i świat staje się piękniejszy ;)

Składniki (2 słoiczki 220g):

  • 3 cytryny
  • 200g miodu
  • 70ml rumu (do smaku, ale jeśli chcemy, żeby było czuć alkohol, radzę nie szczędzić :))

Wyparzyć słoiczki.

Cytryny wyszorować i sparzyć.
Pokroić w plasterki. Układać w słoiczkach.

Rum wymieszać z miodem.
Zalać cytryny.

Słoiki szczelnie zakręcić i odstawić na 2-3 dni.

U mnie tak czysto profilaktycznie przechowywane były w lodówce :)

Także… dużo ciepła w tym Nowym Roku :)

photobucket.com

photobucket.com

Przepis zaczerpnęłam z Kuchni Lidla, jednak ilość użytych tam cytryn mnie przeraziła i stąd zmiany :)

Reklamy

6 uwag do wpisu “Cytrynki w miodzie i rumie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s