Crumble z jabłkami

ENGLISH VERSION
HTML tutorial

photobucket.com

Szybko i na temat.
Tak zwany zachciołek wieczorny :)
Jabłuszko, na jabłuszko kruszonka i brzuszki pełne ;P
Najlepsze jeszcze na ciepło… U mnie nawet na gorąco, bo po co czekać, jak można oparzyć się już teraz? ;P
Podane z lodami waniliowymi powinny umilić każdy wieczór :)

… chociaż następnym razem zrobię z innym owockiem ;D

Składniki (na 4 kokilki):

  • 2 duże jabłka
  • bardzo czubata szklanka mąki pszennej
  • 100g masła
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru demerara (albo brązowego, albo zwykłego ale wtedy mniej) :)

Jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Rozłożyć równo między 4 kokilki.

Mąkę wymieszać z cukrami.
Dodać pokrojone masło i paluszkami wyrobić kruszonkę.
(Jeśli będzie zbyt sucha i sypka, można dodać odrobinę masła)

Jabłka posypać kruszonką.

Piec w temp. 180°C przez około 35 minut do delikatnego zbrązowienia kruszonki.

Jeść! :)
Smacznego!

photobucket.com

photobucket.com

Advertisements

8 uwag do wpisu “Crumble z jabłkami

  1. Rewelacja! Proste i genialne w tej prostocie. Robiłam też kiedyś crumble ze śliwkami – znika szybciej niż się robi.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s