Lody Nutella

ENGLISH VERSION
HTML tutorial

photobucket.com

Akcja Nutella trwa w najlepsze :)

Tak przy okazji robienia tych lodów, przejrzałam sobie całą kategorię lodową na Sarence, żeby porównać, które są najszybsze do wykonania. Ogłaszam wszem i wobec, że Lody Nutella wygrywają jednogłośnie w kategorii „super-ekstra-hiper-mega-ekspresowe” ;P
No ja nie mogę! – połączyć trzy składniki, schłodzić, zmiksować i zamrozić? Bajka!

Jedna ważna sprawa, z tego co zauważyłam, te lody są dosyć miękkie. Nie są twarde jak kamień po zamrożeniu, wręcz przeciwnie. Ma to swoje dobre i złe strony :) Z tych dobrych, nie trzeba ich często miksować, bo nie kryształkują :) Z tych gorszych, nie spodziewajmy się, że uformujemy z nich piękne kulki, które nam się nie roztopią :)

Muszę przyznać, że podjadałam sporo już przy kręceniu i w smaku są obłędnie nutellowe :) Czyli… pyszne! No, ale jak mogą być niepyszne skoro z Nutellą..? :)

Składniki (na ok. 800-900ml):

  • 350g nutelli (szklanka ze sporym czubkiem :))
  • 410g mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • pół szklanki mleka

Wszystkie składniki zmiksować.
Zostawić na noc w lodówce.

Rano chwilkę zmiksować.
Przełożyć do pojemnika i zamrozić.

Co jakieś 3 godziny wyciągałam lody i chwilę je miksowałam. Kryształków lodu nie zaobserwowałam :)

Po zgęstnieniu masy pozostawić w zamrażalniku :)

Smacznego!

photobucket.com

Przepis z Moich Wypieków :)

Reklamy

7 uwag do wpisu “Lody Nutella

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s